Početak

Nekako sam uspio pronaći na prozoru prepunom raznih detalja mali ljubičasti link sa sadržajem “otvori blog” i eto me s vama.
Sad ovdje ne vidim opciju povećanja slova ali nadoći ću valjda s vremenom i valjda ovo neće biti presitno.
Kao što možete naslutiti na osnovu naziva ovaj blog će se baviti skoro isključivo astrologijom i predstavlja neku moju želju da na jednom mjestu objedinim sva moja dosadašnja saznanja vezana za temu i da da poticaj nekim novim istraživanjima u , nadam se, interakciji sa ljudima ovdje.
Moj odnos prema astrologiji se mijenjao od potpunog odbijanja do zaprepašćujućeg prihvatanja da tu ima nešto, pa onda vremenom i više od nečeg, prvo vezano za profile karaktera koje određuje astrologija, ili kako se to naziva u astrologiji astropsihologijom, pa onda postepeno uključujući i ostale oblasti.
S vremenom sam bio u prilici da neka svoja saznanja provjerim u praksi, u odnosima sa poznatim ili nepoznatim ljudima iz mog okruženja, i da na obostrano zaprepaštenje utvrdim potencijal i moć astrologije prvenstveno kao sredstva da pomognemo sami sebi da lakše izađemo na kraj sa sobom, da kažem to pojednostavljeno. S nešto više detalja i razmućeno ovo znači da bolje shvatimo vlastite potencijale, slabosti, jasnije odredimo prioritete, ukratko da bolje shvatimo sebe.
Ovaj blog bi trebao značiti nastavak tih istraživanja, a s obzirom da za to nemam mnogo vremena inače. Ovako indirektno je daleko manje obavezujuće. Pisaću koliko stignem i kad stignem, a imaćete mogućnost, po želji anonimno i sa zaštitom privatnosti, potpuno nekomercijalno, da možda saznate i nešto više o sebi, bar onako kako vas astrologija vidi.
Kad sam tu da odmah praktično dam detalje, možete u komentarima pod nekom šifrom ili u privatnim porukama poslati vaš datum rođenja sa satom i mjestom i kad stignem pogledaću i reći ću vam nešto neobavzeno o tome. Zamolio bih vas da i vi date vaš feedback na rećeno, iskren i otvoren, pošto je ipak riječ o otvorenom istraživanju.
Pošto sam već spomenuo da nemam vremena, neću ga trošiti na uvode i uvjeravanja onih koji astrologiju smatraju zabludom ili slično. svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to poštujem.
Toliko za početak, hvala na strpljenju i nadam se , interaktvinijem nastavku komunikacije

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

11 komentara

 1. ajni pozdrav i zahvaljujem ti se sto si prva koja se odmah odlucila da stvar provjeri u praksi. ovakva odvaznost nije neuobicajena za nekog ko je rodjen 27.10 , prva dekada skorpiona veoma hrabre i srcane osobe, iskrene kako u prijateljstvu tako i u neprijateljstvu. vise mare za sustinu nego za formu i cesto su u situaciji da ne budu shvacene i da njihove najbolje namjere zavrse drugacije.

  ipak , za potpunije tumacenje trebao bi i sat i godinu i mjesto i onda se formira krug-natalna karta sa oznakom mikrokosmosa u makrokosmosu i razmatraju se elementi i odnosi medju elementima za taj odredjeni momenat. ako zelis to mozes na pp poslati.

  ovako bi mogao govoriti opste stvari o samo jednom elementu, suncu u znaku skorpiona sto ne bi bila cjelovita slika.

  nisam napomenuo, ali ovdje napominjem, nastojacu da djelujem edukativno, tj da ljude uvlacim malo da sami vide i pogledaju , tako da cu govoriti uglavnom sta iza cega stoji, koristeci nazive simbola i znacenja da oni koji zele mogu se i sami uvjeriti.

  evo npr ovako na osnovu sunca ti mogu, u skorijem periodu, izdvojiti 2013 godinu, reci da je bila naglasena. prvo se vidi taj egzaktni trigon sa neptunom, sto znaci neki naglasen emotivni period, ali nazalost, saturn koji je isao preko sunca te godine govori o teskocama i ogranicenjima, pa kad se spoji slika samo ta dva elementa, sto ni izbliza nije cjelovito, dobijemo neku vrstu problema na emotivnom planu, da zelje ne prate stvarnost, da se osoba osjeca emotivno zatvorena, da je mozda , ako bi isli dalje u pretpostavke sa mogucim znacenjimaa i odvazili se malo, mogli reci da je to bila neka neuzvracena ljubav ili nemoguca ljubav, da je postojao zanos, emocije na vruncu i sve, ali u stvarnosti je bilo previse realnih ogranicenja. to je samo jedan smjer u kojem je to moglo otici.

 2. woow, tacno u bobu 🙂

  da, 2013 godina je bila godina moje katarze.. najvisi i uspon i pad koji licnost moze da dozivi, desili su mi se te kobne, ili tacnije kazano te srecne godine po mene.

  hvala vam za odgovor, a ako se moze jos preciznije ponesto izvuci, za recimo trenutno stanje i nekih 3 god. unaprijed ( ako Bog da zivota ), rodjena ujutro u 4 sata i 20 minuta, u Gradaccu u Bosni.

  i da, sustina i iskrenost su jedino za cime ja podignem obrvu, da tako to nazovem.. ne volim povrsnosti, lazna prijateljstva, cak se ni ne obazirem na takvo sto, koliko god da to hedonisticki zvucalo. 🙂

  hvala vam jos jednom

 3. saturn je veliki ali tezak ucitelj, njegove lekcije su nemilosrdne ali se dugo pamte i daruju mudrost.

  lijepo je ipak sto te to uspjeli da vidite na taj nacin , znaci da ste izvukli potrebnu pouku i izasli jaci odatle. posto se saturn pojavio poslije neptuna, vjerovatno mu je prethodio period velikih, uzvisenih emocija. zanosa i spajanja do gubljenja vlastitog, onda se pojavio saturn i, uklonio samo ono, cemu svakako nije bilo sudjeno da ostane, sto nije moglo da podnese teret realnosti.

  nezgodno je zenu pitati za godiste, ali ako zelite da dobijete detaljniji izvjestaj moracete u pp to napisati. onako opste mogu vam reci da vam slijedi , zbog jupitera lijep period, narocito krajem 2017.
  jupiter vam je oduzimao i dodavao prethodnih godina, najprije u ljeto 2014 oduzeo, da bi u ljetu 2015 i dalje dodao…

 4. pa 2013 godina je godina koje se ja vrlo rado sjecam .. iako nisam vec duze vremena mislila na tu godinu, evo kroz ovu situaciju su sjecanja ponovo ozivjela i mogu reci da ste u pravu kada kazete da je to bio period velikih emocija. bio je zaista, bila je to erupcija nekih snaznih meni sasvim novih i nepoznatih emocija, koje sam u svoj njihovoj sarolikosti, njeznosti i bogatstvu upoznala, iako sam u zivotu prije toga dozivjela i prezivjela vatromete drugih i drugacijih emocija , i mislila da sam upoznala sto se upoznati moglo.

  fakt je da sam izasla jaca i sigurnija iz te godine, jaca no sto sam ikada bila, hvala Bogu, dal sto me ta kosmicka Maglina ojacala ili sto sam oduvijek znala da je moj smiraj i moja sreca u meni samoj a nikako u drugoj osobi i valjda zato sto ja nemam strah od samoce, te se time definitivno eliminisao taj nazovimo ga disfunkcionalitet kod mene.
  ja cak uzivam u samoci. najbolje sam inspirisana kada sam sama.

  lijep vam je i ovo osvrt na karakternu crtu osobe rodjene na dan kada i ja, no mene zanima jos jedan detalj: koliko Saturn utice na tijelo, kao skup minerala , a koliko na emocije ?

  naravno, ako vam se da i imate volje o tome pisati.. ne zelim biti naporna i nametati se 🙂

  hvala jos jednom za prijatnu i ugodnu razmjenu gledista.

 5. veoma su vam interesantna i puna uvida promisljanja ajni.

  ta samoca, da kazem ispunjena samoca, puna samoca cesto se vezuje za skorpiona i plutona, iz mojih iskustava skorpioni je i vole i ne vole i bjeze od nje i sami je prizivaju, sto je protivrjecno i naglaseno kao isve kod njih. misticna, duboka, ponalo fatalna ali drugima privlacna priroda.

  pisacu vise i o tome i o odlicnom pitanju, na sta astrologija u stvari djeluje

  pozdravljam vas

Komentariši