Mjesec, neptun, venera u ribi – ka idealu vise ljubavi

Ovih dana smo svjedoci bliskog susreta venere i neptuna, a u zadnja dva dana pridružio im je se i mjesec. Neptun je viša oktava venere, a venera u neptunovskoj ribi se dosta dobro osjeća, i ima vibraciju bezuslovne ljubavi koja je potpuno, ne samo fizičko, stapanje sa onim drugim.
dok traje ovaj tranzit, a primjetio sam i po tekstovima na blogeru, mnogi su mogli osjetiti ovu višu vibraciju ljubavi, i gdje ona ode kad izađe iz svakodnevnog , praktičnog i dobrog trenutnog osjećaja laskave, privlačne ugode koje uobičajeno venera nosi.
Ovakva venera u stanju je u potpunosti se predati drugom , ne samo kad je dobro i bez obzira da li je to uzvraćeno ili ne.



astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

4 komentara

  1. hiron ti je interesantno postavljen, pravi trigon sa tvojim merkur neptunom, kad iscjelis sebe imas veliki potencijal da mozes iscjeljivati druge. to ne mora biti neki od klasicnih vidova iscjeljivanja, nekad su dovoljne i rijeci i samo prisustvo, saosjecaj i saslusanje… sve to ima moc da lijeci

    tu se vidi tvoja povezanost s drugim, cak i ako te direktno tranzit ne dotice, stvara ranjivost, ali ima sposobnost i zacjeljivanja

  2. Taj moj hiron je…ovo smijem napisati samo zato sto sam anonimna 😀
    Znas ja kad se razbolim, samo odlucim da nisam bolesna i to je to…tako sam izlijecila neke svoje sitnije boljke. To pali samo kad reagujem na vrijeme, ako me bas uhvati onda mi nema spasa, zavrsim na tabletama kao i drugi.
    I da, ovo mi ne “radi” kad je migrena u pitanju a zbog ovog marsa valjda i ove guzve u djevici bas su mi ceste.

  3. hiron je najbolji dokaz kako astrologija brzo napreduje. od relativno nedavnog otkrica, vec se zna mnogo o tome sta simbolise i na koje sve nacine astroloski djeluje, kao i njegovo vazno mjesto u ukupnoj astroloskoj slici stvari.
    prirodno je , nakon toga pitati se, kakvi sve jos neotkriveni elementi imaju i kako djeluju.

    interesantna je kod tebe ta mogucnost preventivnog brzog djelovanja. tu se ima sta istrazivati i na sebi

Komentariši