Nenagradno pitanje – odgovor

Dakle , nenagradno pitanje, mnogi su bili veoma , veoma blizu, skoro su doticali odgovor.

notyourdarling je shvatila da se radi o znakovim različitih elemenata, tu je već bio prvi trag, u podjeli po kvaliteti pripadali su istoj promjenjivoj grupi znakova.

vrtlog_ je napravio duhovitu neastrološku poveznicu, malo na granici , ali hajde

_mist_ je otišla još korak dalje od prethodnih  i skoro to rekla Dejvice ne vole doba strijelca

vasionka je napravila odličnu poveznicu navedenih znakova, koji su upučivali na njihovu promjenjivu prirodu.

I da caligo je dobila ipak nagradu u nenagradnom pitanju, astro analizu, kao podrška ribi u dobu strijelca, a i zbog razloga poznatih autoru.    

Šta je ovdje missing link ? četvrti promjenjivi znak – strijelac, u čijem smo upravo sunčevom razdoblju.

I ovaj tekst ovdje

priča o sunčevim razdobljima.

Evo ovdje ukratko izdvojen bitan dio:

Jednom sam već nabrajao kad su kojem sunčevom znaku loši sunčevi periodi, ali evo ukratko još jednom, dakle svakom znaku je loš period kad je sunce u drugom znaku iste kvalitete. Znakovi po kvaliteti su : kardinalni (ovan, rak, vaga, jarac) fiksni (bik, lav, skorpija, vodolija) i promjenjivi (blizanci, djevica, strijelac, ribe). Dakle ako ste npr lav izazovna doba su vam kad je sunce u drugim znakovima fiknse kvalitete – biku, skorpiji ili vodoliji.

Dakle za preostala tri promjenjiva znaka, ribe, djevice I blizance doba strijelca je izazovan period kad često imaju manjak energije i stvari im ne idu uvijek po planu, manje su balansirani i više su podložni neuobičajenim incidentima. Ipak, a to je već druga priča, kad čovjek to zna i očekuje, bolje je pripremljen i pomalo  izuzet od toga. Vikend je protekao relativno mirno, neincidentno.

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

3 komentara

  1. Nisam primijetila za doba djevice toliko, doba blizanca je meni teško jer meni tad mozak radi kao prskalica, nemam fokus uopšte, a kad je u ribama, ne znam, kao da se loše stvari događaju,uvijek je oko odnosa nešto poremećeno i tegobno…ja to povežem sa proljećem koje ne podnosim, budu i loši događaji…prosto – ribe i ja nismo par 🙂
    Caligo, ti si jednorog, tako da…😘
    I da, svida mi se ovo ‘čik pogodi’, interesantno je.

    1. ti si kombinacija strijelac djevica, pa onda to malo odudara. energija odredjenog doba trazi od nas mali pomak u njenom smjeru, ali ako nam je ona suprotna nastaje problem. ti posto vec imas elementa djevice ta ti energija nije toliko strana i lakse joj se prilagodjavas.

      cik pogodi , iako u sebi ima elementa lava i skorpije mi je nekako bas najvise strijelacka, prilagodjena tom dobu, veselo, zabavno, pomalo otkaceno, animirajuce…

Komentariši