Venera u jarcu – stariji partneri, zrela ljepota, ljepota i u zrelosti (kako nekad simbolika zastaje i ispunjava se na svom osnovnom , najjednostavnijem nivou)

Čitam jutros https://www.klix.ba/magazin/showbiz/jedna-od-najljepsih-hrvatskih-misica-u-35-godini-imat-ce-ulogu-bake/211209133 kako će jedna od najljepših hrvatskih misica već u 35oj imati ulogu bake.

Pregledam često ovlaš naslove na portalima i dnevnoj štampi i onda ako me nešto povuče pročitam to detaljnije. To je prilika i da u pozadini utvrdim i ispitam djelatnost astroloških faktora, jer se do datuma „poznatih“ lakše dolazi.

Čitam dalje i vidim da se Maja udala za 20 godina starijeg muškarca.

Iz vlastitog astro iskustva najčešće u takvim slučajevima utvrdim neki jak element jarca ili saturna i njegovu vezu sa venerom. Venera simboliše između ostalog partnera , kod žena i način na koji ispoljavaju ženstvenost, kod muškaraca govori o idealu žene kojem streme…

A elementi jarca i korespondentog saturna naglašavaju zrelost, ozbiljnost, pa i direktno asociraju na starije. Naglašen saturn daje i u mladosti neku zrelost i ozbiljnost, mudrost, odgovornost takvu da se ponašaju kao stariji.

Kod starijeg partnera nalazim najčešće dva elementa u natalnoj karti, venera u jarcu, ili stelij u jarcu ili neki odnos venere saturna.

Potražim na wikipediji datum rođenja  Maje i čim ga vidim 31.12.1985 već mi je sve jasno, misica koja se udala za dosta starijeg muškarca i sunce je u jarcu. Po ovoj ranijoj priči i venera je izgledna da bude u jarcu, a pošto je lijepa žena i misica sigurno su onda sunce i venera u konjukciji, jer je kod misica naglašen planet ljepote venera i on se često nalazi uz sunce.

I naravno, tako je i bilo, s dodatkom da im se pridružio tu i neptun pa Majinom izgledu i osobnosti daje još neku posebnu, egzotičnu osebujnost.

Kod venere  – ženstvenost, ljepota u jarcu – starost zrelost postoji još jedno često , interesantno ispoljavanje, takve žene zadržavaju ljepotu i ženstvenost i sa godinama i čak s godinama djeluju još ženstvenije i privlačnije suprotnom polu nego u mladosti, karakteriše ih neka zrela, puna ljepota.  

Kod Maje , kad smo već kod nje, je sve to nadopunjeno posebnim seksipilom sa mars konjukcija pluton u škorpionu na južnom čvoru koji aspektiraju ove venera sunce neptun u jarcu i mjesec u lavu kojem nije strana javnost, tako da je to karta prosto predodređena  za uspjeh na tom planu.

ps edit

trenutni tranzit sunca – svjetlo, javnost preko njenog merkura glas, vijest, mediji, doprinosi tome da se njene riječi prenose i dopiru do javnosti

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

6 komentara

  1. mozda drugi vide. pluton u skorpionu je generacijski, generacije od 1983-1995 su ga imale, ako nije u aspektima ili na nekom znacajnom polozaju nije narocito izrazen u licnom horoskopu, ali ipak kod sunca u skorpionu malo je izrazeniji nego kod drugih. venera u vagi je snazna , na mjestu je gdje joj je povoljno i tu pokazuje neke od svojih najboljih karakteristika, ali, par ali, zavisno opet od toga gdje se nalazi (u kojoj kuci ) i kako je aspektirana). nece kod svih isto djelovati.
   generalno osobe sa venerom u vagi imaju izrazen smisao za estetiku i ljepotu, ali od ostalog zavisi gdje ce se to najvise ispoljiti
   kod tebe bi npr jedan od smjerova gdje se to ispoljava mogao biti lijep glas koji imas. vage su najcesci tv voditelji i veoma su uspjesne i ceste u dijaloskim talk show-ima.

   sama vanjska pojavnost ,kako djelujemo drugim , kakav utisak ostavljamo dosta zavisi od podznaka, da li smo prijatni drugim, upecatljivi, privlacni od odnosa podznaka sa venerom, vladara podznaka sa venerom, planete na podznaku itd. moze venera biti snazna ali da nije u prvom planu i ne djeluje u tom smjeru

    1. strijelci su direktni i gadjaju ravno u centar, pokretljii su i sportski i ne vazi za njih bas da su seprtlje, mada se znaju nasaliti na svoj racun . e sad ako ti je podznak strijelac sunce ti moze biti u 12oj ili 11oj kuci, ako je u 12oj onda se dobro osjecas malo u sjeni, ne volis naprijed, isturati sebe previse…

     u tom slucaju ti venera u vagi moze biti u 10oj ili 11oj, u 10oj ce biti pomalo suzdrzana i poslovna, poprimice malo neke emotivne hladnoce, u 11oj je prijateljska, idealisticka, cijenice svoju slobodu… naravno u zavisnosti i od odnosa i vladara tih kuca… ako ti je pluton na podznaku, u blizini podznaka dosta ce imati uticaja na tvoju osobnost, dace ti bas naglasenu individualnost, izrazenu potrebu da budes svoja , ali ce ti stvoriti neke drustvene zatvorenosti i tesko ces se ispoljavati prema vani… itd da ne nagadjam… tako da taj jedan element venere u vagi se ne moze tumaciti odvojeno od ostatka, ti si ubola, ali je pitanje gdje, u nekoj oblasti ce se to ispoljiti i ispoljava se, mozda ne tamo gdje ti ocekujes.

     1. venera je u devetoj, sunce u desetoj. ali nema veze što je ova iznad pretpostavka pogrešna, skontala sam sada novi element gledanja kuća, to mi prije nije bilo jasno.
      mislim meni se strašno sviđa moja karta i opisi, ali nekad mislim da je to onaj “confirmation bias” evo sad čak i dok čitam kako bi bilo da je to u drugim kućama nego što jeste, ja se mogu poistovijetiti i s tim tumačenjima.
      A venera u devetoj se itekako ispoljava, svaki od mojih bivših (potencijalnih) partnera je bila osoba identitetom drugačija, stranac, s drugog kontinenta, iz druge države, drugih religijskih uvjerenja… itd. To mi malo stvara problem, jer mi je porodica izuzetno bitna.

 1. malo mi je neobicno i rijetko da su ti sunce i venera otisli cak dvije kuce od podznaka, jer ako je strijelac podznak, obicno je skorpija u 12oj, vaga u 11oj, ali planete mogu biti i u kuci prije. vjerovatno imas ili i 12tu u strijelcu ili i 12tu i 11tu u skorpiji. nebitno. to sam naveo samo kao primjer hipotetski.
  ono sto je bitno i sto mi se svidja je da si kao pravo sunce u skorpionu sama istrazivala, i sama se ucila o sebi.
  i u mene je venera u devetoj i velika vecina partnera pa i bracni, jos u to staromodno doba je imalo neku vezu sa inostranstvom, ili su se vratili od tamo ili bi ih sreo na putovanju i bili su uslovno stranci… u mene je npr i 11ta prijatelja u strijelcu pa imam dosta prijatelja vani i sve je to nekako povezano.
  venera u devetoj nosi potencijal i za mnogo lijepog druzenja vani, ljudi su ti skloni kad negdje odes izvan granica svoje zemlje, tamo lako sklapas prijateljstva itd… venera u devetoj moze znaciti psiholoski i da si sa svim bliskim, domacim ljudima oko sebe , malo stranac, malo na distanci. simbolike su razne i tu je i problem i ljepota, problem je sto nekad one koriste tebe i vode te tamo gdje ne zelis, a ljepota je sto sam , znajuci potencijal, mozes gurati neke od njih i ici svjesno u zeljenom pravcu

Komentariši