Zagonetna karta ?

Da iskoristim priliku dok još nije došlo doba jarca gdje će fokus vjerovatno biti na ozbiljnijim temama, pa da u duhu strijelca organizujem još jednu igricu pogađanja.

Dakle prvi hint “Poznati političar

Prije par dana sam mislio objaviti ovo bez ikakvog objašnjenja, onako brzo, bez mnogo premišljanja i objašnjenja, na prvu, međutim merkur već uđe u jarca i sad imam potrebu da malo pojasnim i struktuiram.

Strijelac, zajedno sa svojim vladarom jupiterom, simbolizuje znanje čisto radi znanja, zabave, uživanja , ljubav prema raznovrsnim činjenicama, fun facts, enciklopedije, kvizove, zabavne igrice, rado upuštanje u avanturu novog. Nisam vidio veće erudite, ljude sa više raznovrsnih informacija o svemu i svačemu, hodajuće enciklopedije od onih sa naglašenim jupiterom. Posebno u tom pogledu je interesantan međusoban odnos merkura i jupitera, i to čak nebalansiran. Vidjeli smo ga npr u karti Semira Osmanagića. imam par prijatelja sa istim, njima ništa nije strano od sporta preko umjetnosti i književnosti do istorije…

Dok one sa naglašenim elementom škorpije i plutona nalazimo u hemiji, biologiji, kao inspektore, istraživače, astrologe, psihologe, naglašen element strijelca ili jupitera daleko češće nego ostale nalazimo kao profesore stranog jezika ,profesora geografije, pravnika itd (vidjeli smo horoskop Kekina iz Hladnog piva, profesor jezika sa merkurom u strijelcu)

Sjećate li se profesora geografije iz Dobrinjske gimnazije Vedrana Zubića koji nas je oduševljavao za vrijeme lockdowna svojim zanimljivim online časovima geografije, raznim intersantnim poveznicama geografije sa sportom, istorijom i svim ostalim. Te časove su rado gledali i odrasli. Ne znam njegov datum , jer nije toliko poznat, ali za očekivati je neki naglašen jupiter tu ili čak ovaj pominjani odnos jupiter merkur.

Da , naglašeni jupiter širi ali nekad i pretjeruje, pogotovo sa “nebitnim”

ps komentare neću prikazivati bez odobrenja da bi što većem broju ljudi pružio šansu da učestvuju u igri i pogađaju bez uticaja na ostale (ukoliko taj uticaj ne budem smatrao korisnim tragom). dodatne hintove dodavaću ažuriranjem posta svaki dan i redaću ih ispod prvog hinta

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

8 komentara

        1. problem “losih” i “dobrih” doba je sto se jednim ne mozemo prilagoditi energetski po nekoj nasoj osnovnoj osobnosti, a druga nam prirodno leze. nekad je potreban samo mali iskorak u pravcu izmedju nas i energije tog doba da ono vise ne bude ni blizu toliko lose kao ranije.
          a nekad nije lose ni biti strpljiv i cekati bolje doba 🙂

Komentariši