Zagonetna karta rješenje

U komentarima se pojavio odgovor, čestitamo _mist

zahvaljujem svima na učešću, bilo je dobrih pokušaja mada su se svi iz nekog razloga zaustavili na domaćim političarima

Dakle prvi hint “Poznati političar

Drugi hint “Moć vežu za ovog čovjeka, kako u unutrašnjoj tako i u vanjskoj politici

Treći-završni trag “Prije bavljenja politikom bio pripadnik tajne službe

Imamo od juče jedan pogodak,

ali poslije ovog mislim da će većini biti jasno o kome se radi. Izabrao sam ovog političara za primjer , jer se kod njega tako jasno vide i tako su naglašene dvije značajke koje ga najviše opisuju. Čak nisam morao ni stavljati one znakove unutar kruga, za viđenje toga bi bilo dovoljno znati položaj planeta po kućama i nešto malo njihovi međusobni odnosi i sve bi bilo jasno.

Pitanje moći bez poznavanja naglašenih elemenata škorpije i lava bi bilo malo diskutabilnije , ali bi bilo ipak jasno na osnovu plutona na mc-u na jugu. Pluton na MC-u je i neko ko se bavi preobražajima, a ovaj političar je izvršio prilično korjenitu promjenu društva u kojem se nalazi.

E sad ovo sa tajnom službom je astrološki još jasnije od prvog, stelij-skup planeta u 12oj kući, među kojim su i saturn i neptun koji se tu osjeća prirodno uz merkur. Neptun merkur konspirativno razmišljanje. 12ta kuća je tradicionalno poznata kao malo tajnovita , mistična kuća, vežu je za simboliku tajnih neprijatelja, izolacije, tajnosti. Ljudi sa dosta planeta u ovoj kući rade često na nekim izolovanim, dalekim, skrivenim mjestima i ta simbolika im se stalno vrti. Ovdje je sunce ipak u 11oj, da je i ono u 12, to bi bila osoba koja baš ne vole izlaziti previše u javnost i najbolje se osjeća negdje u pozadini, pa mi za njega vjerovatno ne bi ni čuli. Ovako je bio takoreći zbog mc u lavu – javni pripadnik tajne službe.

Dok planete po znakovima govore o psihološkim karakteristikama osobe, njenoj specifičnoj osobnosti, kuće i planete u njima više govore u kojim oblastima  života se stvari dešavaju, gdje se energija nagomilava.

Iz karte je ovo sa moći veoma jasno, podznak škorpija, vladar sunca venera u škorpiji, na MC-tački karijere u lavu pluton vladar podznaka u konjukciji sa južnim čvorom. Planeta na južnom je doneseni talenat.

Pored ovog elemetna škorpije , plutona i lava, koji direktno simbolišu moć, ima i jedna konjukcija česta kod uspješnih političara, sunce i saturn što daje veoma promišljen, strateški karakter, a zajedno sa elementom škorpije nekog ko odlično kontroliše emocije. Kod njega nisu vidljive nekontrolisane emocije i kod najstresnijih situacija.

Podznak upučuje na to kako se predstavljamo i kako nas drugi vide, a njega često u medijima predstavljaju kao veoma tajanstvenog i moćnog.

Ako ovo nije bilo dovoljno treći hint sutra će vjerovatno učiniti stvar sasvim jasnom

_mist_15. Decembra 2021. u 14:48 Fadil Novalić?

astrologus 15. Decembra 2021. u 14:54 

suncev znak si pogodila 

lovica15. Decembra 2021. u 16:29 Mirso mi djeluje šireće, doduše sa nebitnim, ali bi se mogao uklopiti u ovaj profil, Hadžikadić.

astrologus 15. Decembra 2021. u 22:03 malo sam ja, slucajno ili namjerno, naveo na pogresan trag. jedini hint ovdje zasad je “poznati politicar” . ova prica poslije je opsta prica o strijelcu i nema veze sa ovom osobom i ovom igrom.drago mi je sto te vidimo 

uljezica15. Decembra 2021. u 16:47 jedva cekam doba jarca

astrologus 15. Decembra 2021. u 22:04

zato sto ne volis igrice ili sto ti inace godi ? 

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

10 komentara

Komentariši