Samo da rata ne bude…

Najprije kratki pregled razdoblja (pišem ovo 26.1), energija se nekako uskomešala, iako su se ovi prijeteći saturn i uran o kojima sam već pisao i koji su glavni uzročnici svih ovih drama zadnjih dana malo razdvojili, sunce će za par dana doći u poziciju kad će još jednom kao ljepilo pojačati taj sukob. Poslije toga tek možemo malo konačno odahnuti i na širem globalnom planu, stvarima vezanim za sukob oko Ukrajine mozda i vezano za sukob oko korone a i na lokalnom planu vezanom za BiH.

Saturn je prošao već saturn naše zemlje, poslije ovog dodira sa suncem, u drugoj polovini februara, već ulazi u tranzit jupiter sa Bosanskim suncem i to bi trebalo donijeti konačno olakšanje po tom pitanju.

Merkur i venera su trenuto retrogardni i dovode do zbrke, dosta dezinformacija i otežavaju dogovore. Vraćaju pomalo i u prošlost. Kad se planeta kreće suprotno od svog uobičajenog toka onda one energije koje normalno karakterišu tu planetu imaju problema u ispoljavanju.

Kod merkura se tonajviše odražava na komunikaciju, a kod venere u odnosima, ljudi malo teže ispoljavaju i nalaze bliskost.

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

Komentariši