Retrogradni merkur – nije sve kako se priča

“Zlokobnost” retrogradnog merkura premasila je po spominjanju i priči o tome kod uzgrednih poznavaoca i ljubitelja astrologije i priče o lošem djelovanju satruna ili nestrpljivom iščekivanju blagodeti jupitera i smjestila se odmah iza poznavanja karakterologije sunčevivh znakova.

Jupiter i nije uvijek samo dobar, zna vam pored novog unaprijeđenja , društvene počasti ili iznenadnog priliva novca donijeti i užurbanost, potpuni nedostatak vremena kao i usmjeriti vas i ne pitajući vas neoprezno tamo gdje možda i niste toliko željeli da budete i što je neosporno uspjeh i prizanje posmatrajući sa strane, ali takođe i još više obaveze i odgovornosti. (autoru teksta se sve to dešavalo u zadnje vrijeme pa baš zna o čemu priča)

Saturn nije uvijek samo loš, on nekad pravi restrikciju i lišava vas onog što je svakako trebalo da ode, ali niste nikako imali snage da se sami toga odreknete, vučete to iz nekih ko zna kakvih sentimentalnih razloga, navika, a ono u stvari vuče i koči vas i gura vas dole.

Tako isto retrogradni merkur nije uvijek samo problem u komunikaciju, dogovorima, nedostatak razumijevanja, igra gluhih telefona, saobraćajni kolaps, on isto tako može biti i prilika da se vratimo starim nedovršenim stvarima i završimo ih. Dok “normalan” merkur hita pravo, žuri bez osvrtanja , hvatajući i krojeći budućnost, opštivenu novim idejama koje on nosi, retrogradni merkur gleda nazad, osvrće se da vidi da li je gdje šta zaboravio i onda se vraća ponovo po to.

Energija je energija, ona sama po sebi nije ni dobra ni loša, na nama je šta ćemo s njom učiniti, da li ćemo neprilagođeno pustiti da lupa u nas kao talasi o hridi ili nas nosa i baca tamo gdje ona hoće , ili ćemo se prilagoditi njenom toku a tako i nju prilapđavajući sebi. o tome će biti više govora i u jednom nastavku starog, ranije započetkog teksta.

znači retro merkur ne žurite s novim, oprezno u komunikaciji i s dogovorima, a ne libite se da se vratite ranije započetom, ne u smislu veze ili odnosa, to je već druga tema, nego u smislu aktivnosti i starih obaveza.

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

1 komentar

Komentariši