Drama na nebu – tranziti, kriza srednjih godina vol 3

Možda ste primjetili da je ovih dana kod mnogo ljudi, a možda ste i sami među njima, nekako više uzburkano nego što je to uobičajeno. neka ne tako laka energija kruži uokolo , pogađa dosta populacije, i uzrokuje kako lakše simptome nemir, nesanicu, nesređenost, osjetljivost, blage fizičke poremećaje, tako u nekim slučajevima i one teže koje vode do težih bolesti , a psihološki izazivaju i depresiju.

Astrološki udari idu iz čak tri različita pravca uključujući sve elemente, kardinalni, fiksni i promjenjivi. u stvari veoma malo je onih koji nisu nimalo dotaknuti ovim.

Najtezi je svakako teski odnos u fiksnim znakovima, saturn vodolija kvadrat uran bik i svjeverni cvor koji čine one sa planetama na oko 18 stepeni, bika, vodolije, lava i skorpije veoma ugrozenim. nekima se desavaju promjene koje im bukvalno mijenjaju kompletan zivot. usput generacija 1978 – 1979 dobrodošli u krizu srednjih godina, oni koji imaju natalno uran na sredini škorpije počinju sa prvim simptomima tog razdoblja, oni 1976 1977 sa saturnom u lavu već polagano izlaze iz njega.

generacije 1978-1979 je veoma prisutna na blogeru, sa južnim u ribama, koji ih čini veoma kreativnim, nadarenim za umjetnost i pisanu riječ. ova kriza je daleko lakša ako se dočeka sa svjesnošću i sa saznanjem o tome šta ona nosi. onda ona može biti i prilika da dodatno poradimo na sebi i osvijetlimo neke skrivene kutke, bolje upoznamo sebe i približimo se svijetu. za nas koji smo to prošli, veoma značajan period, koji je npr kod mene lično pokrenuo dosta toga, pa između ostalog i povećano bavljenje astrologijom u traženju odgovora šta mi se dešava. donio je sa sobom neke plodove i neku posebnu vrstu zrelosti i aktivnog prihvatanja života, sebe i svog mjesta u svijetu.

ujedno generacija 1975 čestitam, konačno ste izašli iz zadnjih preostalih trzaja te krize, sad možete neometano uživati u zrelosti života.

Kod žena ovo razdoblje obično krene sa nekim hormonalnim promjenama, prati ga psihološki neki osjećaj nezadovoljstva s kojim se treba izboriti, neki osjećaj da je život protekao ni u čemu, da više nema vremena, što su sve simptomi kad uran djeluje protiv urana.

o krizi srednjih godina i kako ona započinje sa tranzitom uran sa natalnim uranom pisao sam malo ovdje

Tranziti saturna – inspektor je došao u posjetu

i ovdje

Tranziti urana – ultimativni test naše tolerancije

o globalnom uticaju saturn uran napetog odnosa ovdje

Saturn kvadrat uran globalno, povećana polarizacija i ukorijenjenost u svom, udar na individualne slobode, sukob starog i novog

o njegovom individualnom djelovanju ovdje

Saturn uran individualno, šta život hoće od nas

nijedan od ovih veoma tragičnih događaja koji se dešavaju u zadnje vrijeme, a koji sam imao priliku da popratim i astrološki, nije ostao ni globalno ni individualno bez uticaja ovog odnosa.

Po efektu i količini negativne zarobljene energije nešto je lakši sukob u promjenjivim znakovima, kvadrat marsa u zadnjoj dekadi blizanaca sa neptunom u zadnjoj dekadi riba. nosi određenu nervnu napetost, osjetljivost, udar na iluzije kojih se svi uporno držimo. nekad su te iluzije sastavni dio neke naše slike o nama, neki temelj na kojem nezdravo počiva sve ostalo i ovakvi odnosi su dokaz da nijedna takva iluzija ni kod nas ni kod drugih neće zauvijek ostati skrivena. ovdje se to otkrivanje dešava na teži način, nismo baš spremi na njega, to nas pogađa, ranjivi smo, krhki…

interesantno naizgled teži sukob u kardinalnim, sunce venera kraj vage sa plutonom kraj jarca , koji nosi bespotrebnu svojeglavost, buntovnost, neprihvatanje , posebno izraženo u socijalnim odnosima, zbog svoje kratkotrajne prirode najslabije djeluje i ima najmanje efekta.

nadam se ipak da one koji čitaju nije zapalo mnogo od ovog , a ako već jest da je tekst olakšao razumijevanje onog što se dešava a time i efekte.

astrologus
Blog isključivo posvećen astrologiji, u širem smislu proučava simbole, uticaj makrokosmosa na mikrokosmos, u užem istražuje uticaj nebeskih tijela-simbola na karakter i sudbinu čovjekovu

Komentariši